Si­ci­li­aan­se pas­ta met to­nijn

Combineer pasta met aubergine, tomaat, tonijn en basilicum en je krijgt deze Siciliaanse variant.

(181)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Combineer pasta met aubergine, tomaat, tonijn en basilicum en je krijgt deze Siciliaanse variant. 4 personen
2 181

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in blokjes, de tomaat in stukjes en de knoflook fijn. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de aubergine 2 min. Voeg de knoflook toe, schep de tomaat erdoor en bak nog 5 min. Voeg de rozijnen en tonijn toe en verwarm nog 1 min.
  3. Giet de pasta af en schep door de groenten. Voeg de blaadjes van het basilicum, peper en eventueel zout toe. Schep de pasta in diepe borden.

variatietip:

Voeg voor de variatie eens 75 g zwarte olijven zonder pit (potje 240 g) toe aan het gerecht.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Siciliaanse pasta met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Si­ci­li­aan­se pas­ta met to­nijn

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 schaal trostomaat
  • 1 aubergine

Snijd de aubergine in blokjes, de tomaat in stukjes en de knoflook fijn.

2
2
  • 300 g penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 3 el olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de aubergine 2 min.

4
4
  • 320 g tonijnmoot in olijfolie
  • 3 el rozijnen

Voeg de knoflook toe, schep de tomaat erdoor en bak nog 5 min. Voeg de rozijnen en tonijn toe en verwarm nog 1 min.

5
5
  • 15 g basilicum

Giet de pasta af en schep door de groenten. Voeg de blaadjes van het basilicum, peper en eventueel zout toe.

6
6

Schep de pasta in diepe borden.

variatietip:

Voeg voor de variatie eens 75 g zwarte olijven zonder pit (potje 240 g) toe aan het gerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.