Kip­fi­let met spi­na­zie

Geitenkaas met een vleugje citroen en verse spinazie: de ingrediënten van deze heerlijke gevulde kipfilet.

(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Geitenkaas met een vleugje citroen en verse spinazie: de ingrediënten van deze heerlijke gevulde kipfilet. 4 personen
3 147

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • 4 cocktailprikkers
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen in een wok ⅔ van de olie en voeg hier in gedeelten de spinazie toe. Voeg het volgende handje spinazie pas toe als de vorige is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Wok de spinazie zo kort mogelijk. Doe de spinazie, zodra alles is geslonken, over in een vergiet, laat afkoelen tot lauwwarm en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  3. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. Roer de rasp door de geitenkaas. Snijd de kipfilets horizontaal in, zodat je er een vulling in kunt stoppen. Bestrooi de buiten- en binnenkant van de filet met peper en zout en bestrijk daarna de binnenkant met de zachte geitenkaas. Knijp de helft van de spinazie nogmaals uit en vul hiermee de kipfilets, steek dicht met een cocktailprikker. Bestrijk de kipfilet met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril hierop de kipfilets in 12 min. gaar, keer halverwege.
  4. Verdeel de tagliatelle over de borden en leg daarop de rest van de spinazie. Verwijder de cocktailprikkers en leg de kipfilets op de spinazie.
video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 51 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Kipfilet met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­fi­let met spi­na­zie

1
1
  • 400 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 600 g bladspinazie

Verhit ondertussen in een wok de olie en voeg hier in gedeelten de spinazie toe.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3

Voeg het volgende handje spinazie pas toe als de vorige is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Wok de spinazie zo kort mogelijk.

4
4

Doe de spinazie, zodra alles is geslonken, over in een vergiet, laat afkoelen tot lauwwarm en druk er zoveel mogelijk vocht uit.

5
5
  • ½ citroen
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 4 kipfilet

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. Roer de rasp door de geitenkaas.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 4 kipfilet

Snijd de kipfilets horizontaal in, zodat je er een vulling in kunt stoppen.

7
7

Bestrooi de buiten- en binnenkant van de filet met peper en zout en bestrijk daarna de binnenkant met de zachte geitenkaas.

8
8
  • 1 el olijfolie

Knijp de helft van de spinazie nogmaals uit en vul hiermee de kipfilets, steek dicht met een cocktailprikker. Bestrijk de kipfilet met de olie.

9
9

Verhit de grillpan en gril hierop de kipfilets in 12 min. gaar, keer halverwege.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

10
10

Verdeel de tagliatelle over de borden en leg daarop de rest van de spinazie. Verwijder de cocktailprikkers en leg de kipfilets op de spinazie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.