Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie en ci­troen­room­saus

(96)waardeer
Een lekker italiaans recept. Het vegetarische hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: garneeramandelen, citroen, olijfolie, mascarpone, panklare spinazie, tagliatelle, versgemalen zwarte peper en knoflook Italiaans hoofdgerecht 4 personen 770 kcal
4 96

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Voorbereiden

In droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren en op snijplank laten afkoelen. Citroen schoonboenen, gele schil raspen en vrucht uitpersen. Amandelen grof hakken. In steelpan 1 el olie verwarmen. Citroenrasp en 2 el citroensap 1 min. in olie verwarmen. Mascarpone hierin smelten. Saus op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Saus warmhouden (niet laten koken!) of laten afkoelen en later opwarmen.

Bereiden

Grove stelen uit spinazie verwijderen en 100 g kleine blaadjes achterhouden (deze worden op het laatste moment rauw toegevoegd). Tagliatelle in ruim water met zout beetgaar koken. In wok rest van olie verhitten en knoflook 30 sec. zachtjes bakken. Spinazie in gedeelten toevoegen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken, vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle afgieten (scheut kookvocht opvangen om saus eventueel te verdunnen). In pastapan tagliatelle voorzichtig omscheppen met warme mascarponesaus. Achtergehouden spinazie erdoor scheppen. Tagliatelle en spinazie over vier warme borden verdelen en bestrooien met amandelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 770 kcal
  • Eiwit 20 g
  • Vet 51 g
  • Koolhydraten 58 g
Tags