Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie en ci­troen­room­saus

Citroen, olijfolie en mascarpone: dat is het enige wat je nodig hebt voor een heerlijke pastasaus.

(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Citroen, olijfolie en mascarpone: dat is het enige wat je nodig hebt voor een heerlijke pastasaus. 4 personen
3 128

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en laat op een snijplank afkoelen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Hak de amandelen grof.
  2. Verwarm in een steelpan 1/3 van de olie. Verwarm de citroenrasp en 2 el. citroensap 1 min. in de olie. Smelt de mascarpone hierin. Breng de saus op smaak met peper, zout en citroensap. Houd de saus warm (niet laten koken!) of laat afkoelen om later op te warmen. Verwijder de grove stelen uit de spinazie en houd 100 g van de kleine blaadjes achter (deze worden op het laatste moment rauw toegevoegd).
  3. Kook de tagliatelle in ruim water met zout beetgaar. Verhit in de wok de rest van de olie en bak de knoflook 30 sec. zachtjes. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat al omscheppend op hoog vuur slinken, laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout. Giet de tagliatelle af (vang een scheut kookvocht op om saus eventueel te verdunnen). Schep de tagliatelle voorzichtig om met de warme mascarponesaus. Schep de achtergehouden spinazie erdoor. Verdeel de tagliatelle en de spinazie over de warme borden en bestrooi met amandelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met spinazie en citroenroomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie en ci­troen­room­saus

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 55 g garneeramandelen

Snijd de knoflook fijn. Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en laat op een snijplank afkoelen.

2
2
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Hak de amandelen grof.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 250 g mascarpone

Verwarm in een steelpan de olie. Verwarm de citroenrasp en 2 el. citroensap 1 min. in de olie. Smelt de mascarpone hierin.

4
4

Breng de saus op smaak met peper, zout en citroensap. Houd de saus warm (niet laten koken!) of laat afkoelen om later op te warmen.

5
5
  • 600 g panklare spinazie

Verwijder de grove stelen uit de spinazie en houd 100 g van de kleine blaadjes achter (deze worden op het laatste moment rauw toegevoegd).

6
6
  • 400 g tagliatelle
  • 2 el olijfolie

Kook de tagliatelle in ruim water met zout beetgaar. Verhit in de wok de olie en bak de knoflook 30 sec. zachtjes.

7
7

Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat al omscheppend op hoog vuur slinken, laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.

8
8

Giet de tagliatelle af (vang een scheut kookvocht op om saus eventueel te verdunnen). Schep de tagliatelle voorzichtig om met de warme mascarponesaus.

9
9

Schep de achtergehouden spinazie erdoor. Verdeel de tagliatelle en de spinazie over de warme borden en bestrooi met amandelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.