Ge­fri­tuur­de mie­gar­na­len

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de eiermie 1 minuut (hoeft niet gaar te zijn) en laat hem goed uitlekken. Haal de mie voorzichtig uit de pan zodat de slierten heel blijven. Dep de mie zo droog mogelijk met een keukendoek. Pel de garnalen terwijl ze nog rauw zijn, laat alleen het staartje zitten. Snijd de garnalen in bij de rug en verwijder met een scherp mesje het bruine kanaal. Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C. Wentel de garnalen door de sesamzaadjes. Wikkel om iedere garnaal een paar slierten mie. Laat de garnalen voorzichtig in de frituurpan glijden. Frituur ze in 2-3 minuten tot de garnalen mooi roze zijn en de mie krokant is. Serveer de chilisaus erbij als dip.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.