Ge­fri­tuur­de gar­na­len­koek­jes

  • borrelhapje
  • 18 stuks
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais borrelhapje 18 stuks
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de garnalen in een zeef en dompel ze 2 min. onder in warm water. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Meng de garnalen, de currypasta, de vissaus, de eieren en de maïzena in een keukenmachine tot een gladde massa.
  2. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd de bonen fijn. Meng door de garnalenpasta. Neem telkens 1 el garnalenpasta uit de mengkom en vorm met uw hand een koekje van ca. 4 cm. Ø. Leg de koekjes op een platte schaal, dek af met vershoudfolie en laat ca. 20 min. in de koelkast opstijven.
  3. Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Bak de garnalenkoekjes met 6 stuks tegelijk in ca. 3 min. goudbruin en krokant. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm met de zoete chilisaus.
video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Thailand

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.