Zoet­zu­re gam­ba's en noe­dels

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 55

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillwok (Ø 30 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Rasp de groene schil van de limoenen en pers ze uit. Meng de helft van het rasp en de helft van het sap met de gembersiroop, knoflook en garnalen. Laat minimaal 30 min. marineren.
  2. Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep het sesamzaad en de olie om met de noedels. Voeg de rest van het limoenrasp, 1 el sap en peper en zout naar smaak toe.
  3. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten van de komkommers en snijd ze in dunne plakjes. Voeg de rest van het sap en de chilisaus toe. Gril de garnalen ca. 3 min. in de grillwok op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer met de lauwe sesamnoedels en de komkommersalade.
video

Bar­be­cue­tools ge­brui­ken

Instructievideo - 01:33 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.