Oes­ter­zwam­men met so­ja-se­sam­dip

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans bijgerecht 4 personen
4 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • fonduepan met olie
  • fonduevorken

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom mayonaise, sojasaus, chilisaus en sesamzaadjes tot dip mengen. Oesterzwammen schoonvegen, grote exemplaren halveren. Aan tafel telkens oesterzwam aan fonduevork steken en in hete olie in 1-2 min. goudbruin bakken. Gefrituurde oesterzwammen door soja-sesamdip halen.

Tip:

Andere paddestoelen: Dit gerechtje is ook lekker met andere paddestoelen. Neem bijvoorbeeld eens kastanjechampignons, grotchampignons, repen portobello of in het seizoen cantharellen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.