Kro­kan­te gam­ba's met noe­del­sa­la­de

(151)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 151

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breng een pan water aan de kook en kook de bonen in 5 min. beetgaar.
  2. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud onder de kraan.
  3. Verhit een wok, voeg 2 el olie toe en roerbak de bonen en taugé 2 min. Voeg de ananas en chilisaus toe en roerbak nog 1 min. Schep de groenten door de noedels.
  4. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Doe de bloem, eieren en paneermeel in aparte kommetjes. Haal de garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.
  5. Verhit 500 ml olie in de schoongemaakte wok en frituur de garnalen in 2 porties 2 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de lauwwarme noedelsalade over 4 borden en schep de garnalen erop.
video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.