Si­ga­ra bo­re­gi

Ofwel: krokante filodeeghapjes, gevuld met kaas.

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 65 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks borrelhapje Ofwel: krokante filodeeghapjes, gevuld met kaas. 20 stuks
4 67

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • frituurpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ontdooi het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vouw de vellen voorzichtig open en snijd ze in vieren. Bedek het deeg tot gebruik met een vochtige doek. Splits het ei. Verkruimel de kaas en meng hem met de eierdooier, de munt, honing en peper naar smaak. Leg in een hoek van een vel filodeeg een reepje van het kaasmengsel. Rol vanaf de punt waar het mengsel ligt het deeg een beetje op in diagonale richting. Vouw dan de punten aan de zijkant naar binnen. Bestrijk het deeg dat nog niet is opgerold met een beetje eiwit en rol het daarna helemaal op. Maak de rest van de boregi op dezelfde manier. Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C. Frituur de boregi gedurende 1-2 minuten per 5 stuks en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Sigara boregi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Si­ga­ra bo­re­gi

1
1
  • 5 vellen filobladerdeeg

Ontdooi het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vouw de vellen voorzichtig open en snijd ze in vieren. Bedek het deeg tot gebruik met een vochtige doek.

2
2
  • 1 ei
  • 200 g witte kaas
  • 2 el verse munt
  • 2 el vloeibare honing

Splits het ei. Verkruimel de kaas en meng hem met de eierdooier, de munt, honing en peper naar smaak.

3
3
  • 1½ liter olie om te frituren

Leg in een hoek van een vel filodeeg een reepje van het kaasmengsel. Rol vanaf de punt waar het mengsel ligt het deeg een beetje op in diagonale richting. Vouw dan de punten aan de zijkant naar binnen.

4
4

Bestrijk het deeg dat nog niet is opgerold met een beetje eiwit en rol het daarna helemaal op. Maak de rest van de boregi op dezelfde manier.

5
5

Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C. Frituur de boregi gedurende 1-2 minuten per 5 stuks en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.