Griek­se spa­na­k­o­pi­ta

(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks borrelhapje 10 stuks
3 128

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het filodeeg en spinazie ontdooien en dek het filodeeg af met een vochtige theedoek om uitdroging te voorkomen. Verkruimel de witte kaas. Knijp zo veel mogelijk vocht uit de spinazie. Snijd de spinazie fijn.
  2. Schep de kaaskruimels, de helft van het ei, nootmuskaat en geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Klop het ei los. Vouw de vellen filodeeg dubbel en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
  3. Schep onderaan op de vellen een afgestreken eetlepel van het spinaziemengsel. Vouw de rechter bovenhoek naar de linker onderhoek en vouw de punten nog tweemaal naar elkaar toe tot het goed gevulde driehoekjes zijn. Verhit de frituurolie tot 175 °C en frituur de spanakopita in 2 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Griekse spanakopita

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se spa­na­k­o­pi­ta

1
1
  • 10 vellen filodeeg
  • 225 g bladspinazie

Laat het filodeeg en spinazie ontdooien en dek het filodeeg af met een vochtige theedoek om uitdroging te voorkomen.

2
2
  • 200 g witte kaas

Verkruimel de witte kaas. Knijp zo veel mogelijk vocht uit de spinazie. Snijd de spinazie fijn.

3
3
  • 1 ei
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • 50 g geraspte pittige kaas

Schep de kaaskruimels, het ei, de nootmuskaat en geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

4
4
  • 1 ei

Klop het ei los. Vouw de vellen filodeeg dubbel en bestrijk ze met het losgeklopte ei.

5
5

Schep onderaan op de vellen een afgestreken eetlepel van het spinaziemengsel.

6
6

Vouw de rechter bovenhoek naar de linker onderhoek en vouw de punten nog tweemaal naar elkaar toe tot het goed gevulde driehoekjes zijn.

7
7

Verhit de frituurolie tot 175 °C en frituur de spanakopita in 2 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.