Har­ti­ge fi­lo­deeg­hap­jes

Knapperige hapjes die het goed zullen doen op een brunch of borrel.

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Knapperige hapjes die het goed zullen doen op een brunch of borrel. 6 personen
3 61

Ingrediënten

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit het frituurvet tot 175 °C.
  2. Snijd de aardappelen in blokjes. Kook de aardappelblokjes in een bodempje water met zout in 5 min. gaar en laat de blokjes daarna uitlekken in een vergiet. Snijd de sjalot fijn. Snijd de gebraden kipfilet in dunne reepjes. Verhit de olie in een antiaanbakkoekpan en fruit hierin de sjalot. Roer de kerrie erdoor en schep de aardappelblokjes, de tuinerwten en de kipfilet erbij. Bak al roerend op middelhoog vuur nog 2-3 min. door en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  3. Bestrijk een vel filodeeg met ei en vouw het dubbel met de betreken kant naar binnen. Schep 1 el van het aardappel-kipmengsel in de hoek van het dubbelgevouwen vel en bestrijk het deeg eromheen met ei. Vouw het vel dubbel over de vulling heen en bestrijk weer met ei. Vouw het deeg schuin dubbel tot een driehoekje. Ga zo door totdat de filodeeg op is. Frituur de flapjes per 2 à 3 stuks in 5 min. goudbruin.
video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 365 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Hartige filodeeghapjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge fi­lo­deeg­hap­jes

1
1

Verhit het frituurvet tot 175 °C.

2
2
  • 4 aardappelen

Snijd de aardappelen in blokjes.

3
3

Kook de aardappelblokjes in een bodempje water met zout in 5 min. gaar en laat de blokjes daarna uitlekken in een vergiet.

4
4
  • 1 sjalot

Snijd de sjalot fijn.

5
5
  • 150 g gebraden kipfilet

Snijd de gebraden kipfilet in dunne reepjes.

6
6
  • 2 el olie

Verhit de olie in een antiaanbakkoekpan en fruit hierin de sjalot.

7
7
  • 3 tl kerriepoeder
  • 150 g tuinerwten

Roer de kerrie erdoor en schep de aardappelblokjes, de tuinerwten en de kipfilet erbij.

8
8

Bak al roerend op middelhoog vuur nog 2-3 min. door en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

9
9
  • 12 plakjes filodeeg
  • 2 eieren

Bestrijk een vel filodeeg met ei en vouw het dubbel met de betreken kant naar binnen.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo

01:41 min.

10
10

Schep 1 el van het aardappel-kipmengsel in de hoek van het dubbelgevouwen vel en bestrijk het deeg eromheen met ei.

11
11

Vouw het vel dubbel over de vulling heen en bestrijk weer met ei. Vouw het deeg schuin dubbel tot een driehoekje. Ga zo door totdat de filodeeg op is.

12
12
  • 2 liter olie om te frituren

Frituur de flapjes per 2 à 3 stuks in 5 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.