Turk­se fi­lo­deeg­hap­jes met wit­te kaas

Een keer wat anders serveren bij de borrel? Ga eens voor Midden-Oosters!

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks borrelhapje Een keer wat anders serveren bij de borrel? Ga eens voor Midden-Oosters! 4 personen
3 71

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Dompel de spinazie kort in kokend water met zout en laat goed uitlekken. Maal de kaasblokjes en koriander in de keukenmachine grof. Maal ook de spinazie in de keukenmachine grof. Voeg cayennepeper en zout naar smaak toe.
  2. Smelt (in de magnetron) de boter en strijk met een kwastje op de filodeegvellen. Maak twee stapeltjes van 3 vellen. Bekleed de bakplaat met het bakpapier en leg de eerste stapel deegvellen hierop. Verdeel de spinazie gelijkmatig erover en strooi het kaasmengsel erover. Dek af met de tweede stapel deegvellen. Klop het ei los. Bestrijk de bovenkant van het filodeeg met ei en bestrooi met sesamzaad en paprikapoeder.
  3. Snijd het deeg met een scherp mes in vierkantjes van 6 bij 6 cm. Schuif de bakplaat in midden van de oven en bak de deeghapjes in 25 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 535 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Turkse filodeeghapjes met witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Turk­se fi­lo­deeg­hap­jes met wit­te kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 300 g panklare spinazie
  • 200 g witte kaasblokjes
  • 15 g verse koriander

Dompel de spinazie kort in kokend water met zout en laat goed uitlekken. Maal de kaasblokjes en koriander in de keukenmachine grof.

3
3
  • 1 mespunt cayennepeper

Maal ook de spinazie in de keukenmachine grof. Voeg cayennepeper en zout naar smaak toe.

4
4
  • 100 g boter
  • 6 vellen filobladerdeeg

Smelt (in de magnetron) de boter en strijk met een kwastje op de filodeegvellen. Maak twee stapeltjes van 3 vellen.

5
5

Bekleed de bakplaat met het bakpapier en leg de eerste stapel deegvellen hierop. Verdeel de spinazie gelijkmatig erover en strooi het kaasmengsel erover.

6
6
  • 1 ei
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el paprikapoeder

Dek af met de tweede stapel deegvellen. Klop het ei los. Bestrijk de bovenkant van het filodeeg met ei en bestrooi met sesamzaad en paprikapoeder.

7
7

Snijd het deeg met een scherp mes in vierkantjes van 6 bij 6 cm. Schuif de bakplaat in midden van de oven en bak de deeghapjes in 25 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.