Spi­na­zie­drie­hoek­jes

  • voorgerecht
  • 10 personen
  • 155 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 10 personen
3 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het filodeeg verpakt in 2 uur ontdooien. Ontdooi de spinazie in de magnetron. Laat uitlekken in een zeef en druk met een lepel het vocht eruit. Verwarm de oven voor op 250 °C. Snipper de ui.
  2. Verhit wat boter in een pan en fruit de ui. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met de honing, peper en zout. Meng de rozijnen erdoor. Doe de spinazie nogmaals in een zeef en druk het vocht eruit. Smelt de rest van de boter.
  3. Vouw het filodeeg voorzichtig uit en leg onder een vochtige theedoek op een werkvlak. Bestrijk de bovenste vel filodeeg met boter en vouwdubbel met de beboterde kant naar binnen. Neem het vel van de stapel. Leg een flinke pluk spinazie aan de rechterkant op het deeg. Vouw de rechterbovenhoek schuin naar beneden over de spinazie. Bestrijk de bovenkant dun met boter. Vouw het deeg zo nog 2 keer om tot driehoekig envelopje, bestrijk de bovenkant telkens met boter.
  4. Bereid de rest van de driehoekjes op zelfde wijze. Leg de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in het midden van de oven. Verlaag na 5 min. de oventemperatuur naar 200 °C en bak het filodeeg in ca. 20 min. goudbruin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziedriehoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­drie­hoek­jes

1
1
  • 10 plakjes filodeeg
  • 900 g bladspinazie

Laat het filodeeg verpakt in 2 uur ontdooien. Ontdooi de spinazie in de magnetron. Laat uitlekken in een zeef en druk met een lepel het vocht eruit.

2
2

Verwarm de oven voor op 250 °C.

3
3
  • 1 ui
  • 10 g boter
  • 2 el vloeibare honing

Snipper de ui. Verhit de boter in een pan en fruit de ui. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met de honing, peper en zout.

4
4
  • 50 g rozijnen
  • 65 g boter

Meng de rozijnen erdoor. Doe de spinazie nogmaals in een zeef en druk het vocht eruit. Smelt de boter.

5
5

Vouw het filodeeg voorzichtig uit en leg onder een vochtige theedoek op een werkvlak.

6
6

Bestrijk de bovenste vel filodeeg met boter en vouwdubbel met de beboterde kant naar binnen.

7
7

Neem het vel van de stapel. Leg een flinke pluk spinazie aan de rechterkant op het deeg.

8
8

Vouw de rechterbovenhoek schuin naar beneden over de spinazie. Bestrijk de bovenkant dun met boter.

9
9

Vouw het deeg zo nog 2 keer om tot driehoekig envelopje, bestrijk de bovenkant telkens met boter.

10
10

Bereid de rest van de driehoekjes op zelfde wijze. Leg de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in het midden van de oven.

11
11

Verlaag na 5 min. de oventemperatuur naar 200 °C en bak het filodeeg in ca. 20 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.