Ra­chel Khoo's tar­te ta­tin met wor­tel

Bijzonder: een tarte tatin met groente. Lekker zoet door de gebakken wortels.

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht Bijzonder: een tarte tatin met groente. Lekker zoet door de gebakken wortels. 4 personen
2 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ronde taartvorm 18 cm
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de wortels als ze een dikke schil hebben, of was ze anders goed en dep ze droog. Smelt de boter in een grote koekenpan op laag vuur. Voeg zodra de boter begint te bruisen de wortels en tijm toe.
  3. Bak ze ongeveer 15 minuten; keer de wortels regelmatig, zodat ze aan alle kanten bruinen. Neem de pan van het vuur en roer het zout, de honing en azijn erdoor. Leg de wortels op de bodem van de taartvorm.
  4. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een dikte van 5 mm. Snijd hier een schijf uit die net iets groter is dan de taartvorm. Leg deze op de wortels en stop de randen in. Snijd een klein kruis in het midden (om de stoom tijdens het bakproces te laten ontsnappen). Bak de taart 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg gerezen en goudbruin is.
  5. Leg een groot bord op de vorm en draai de tarte tatin voorzichtig om op het bord. Serveer hem warm.

Tip:

Bron: Mijn Franse keuken, Rachel Khoo

serveertip:

Lekker met een groene salade.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 430 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Rachel Khoo's tarte tatin met wortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­chel Khoo's tar­te ta­tin met wor­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 10 wortels

Schil de wortels als ze een dikke schil hebben, of was ze anders goed en dep ze droog.

3
3
  • 20 g boter
  • 3 takjes verse tijm

Smelt de boter in een grote koekenpan op laag vuur. Voeg zodra de boter begint te bruisen de wortels en tijm toe.

4
4

Bak ze ongeveer 15 minuten; keer de wortels regelmatig, zodat ze aan alle kanten bruinen.

5
5
  • 1 el rodewijnazijn
  • ½ el vloeibare honing
  • 1½ mespunt zout

Neem de pan van het vuur en roer het zout, de honing en azijn erdoor. Leg de wortels op de bodem van de taartvorm.

6
6
  • 250 g bladerdeeg

Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een dikte van 5 mm. Snijd hier een schijf uit die net iets groter is dan de taartvorm.

7
7

Leg deze op de wortels en stop de randen in. Snijd een klein kruis in het midden (om de stoom tijdens het bakproces te laten ontsnappen).

8
8

Bak de taart 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg gerezen en goudbruin is.

9
9

Leg een groot bord op de vorm en draai de tarte tatin voorzichtig om op het bord. Serveer hem warm.

serveertip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.