Ma­rok­kaan­se cous­cous met ver­se krui­den en gra­naat­ap­pel

(167)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans bijgerecht 4 personen
3 167

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.Boen de helft van de limoen schoon, rasp er 2 tl groene schil af en pers daarna alle limoenen uit. Breng de kippenbouillon met de limoenrasp, boter en de honing aan de kook. Doe de couscous in een ovenschaal, schenk de honingbouillon erbij en laat de couscous in 15-20 min. gaar worden. Neem de couscous uit de oven en laat hem even afkoelen.
  2. Snipper de sjalot en snijd de kruiden fijn. Schep de couscous om met het limoensap, de olie, sjalot en kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de granaatappel, knijp de helften uit boven een schaal en haal met een theelepeltje de laatste zaadjes eruit, niet de vliesjes. Besprenkel de couscoussalade met het granaatappelsap en strooi de granaatappelpitjes erover.
video

Gra­naat­ap­pel ont­pit­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Marokkaanse couscous met verse kruiden en granaatappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se cous­cous met ver­se krui­den en gra­naat­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 limoenen

Boen de helft van de limoen schoon, rasp er 2 tl groene schil af en pers daarna alle limoenen uit.

3
3
  • 500 ml kippenbouillon
  • 50 g boter
  • 3 el honing

Breng de kippenbouillon met de limoenrasp, boter en de honing aan de kook.

4
4
  • 400 g couscous

Doe de couscous in een ovenschaal, schenk de honingbouillon erbij en laat de couscous in 15-20 min. gaar worden.

5
5

Neem de couscous uit de oven en laat hem even afkoelen.

6
6
  • 2 sjalotten
  • 30 g verse peterselie
  • 15 g verse munt
  • 15 g verse koriander
  • 3 el olijfolie

Snipper de sjalot en snijd de kruiden fijn. Schep de couscous om met het limoensap, de olie, sjalot en kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 1 granaatappel

Halveer de granaatappel, knijp de helften uit boven een schaal en haal met een theelepeltje de laatste zaadjes eruit, niet de vliesjes.

8
8

Besprenkel de couscoussalade met het granaatappelsap en strooi de granaatappelpitjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.