Spelt­cous­cous met ver­se krui­den en gra­naat­ap­pel

Met verse kruiden, specerijen en granaatappelpitjes waan je je binnen tien minuten in het Midden-Oosten.

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans bijgerecht Met verse kruiden, specerijen en granaatappelpitjes waan je je binnen tien minuten in het Midden-Oosten. 4 personen
3 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water met het zout aan de kook.
  2. Meng ondertussen de couscous en baharat in een schaal. Schenk het kokende water erover. Laat 5 min. staan en roer de couscous los met een vork.
  3. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan de couscous, en sap naar smaak.
  4. Snijd de blaadjes munt, peterselie en koriander fijn. Meng met de granaatappelpitjes door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveertip:

Lekker met gegrilde lamskoteletjes of kipdrumsticks. Dan is het gerecht niet meer vegetarisch.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Speltcouscous met verse kruiden en granaatappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt­cous­cous met ver­se krui­den en gra­naat­ap­pel

1
1
  • 400 ml kraanwater
  • 1 tl zout

Breng het water met het zout aan de kook.

2
2
  • 300 g speltcouscous
  • 1 el baharat (specerijenmengsel)

Meng ondertussen de couscous en baharat in een schaal. Schenk het kokende water erover. Laat 5 min. staan en roer de couscous los met een vork.

3
3
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan de couscous, en sap naar smaak.

4
4
  • 15 g verse munt
  • 15 g platte peterselie
  • 15 g verse koriander
  • 120 g granaatappelpitjes

Snijd de blaadjes munt, peterselie en koriander fijn. Meng met de granaatappelpitjes door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveertip:

Lekker met gegrilde lamskoteletjes of kipdrumsticks. Dan is het gerecht niet meer vegetarisch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.