Ge­roos­ter­de bloem­kool met to­ma­ten­sal­sa

De bloemkool gaat in zijn geheel in de oven en met de rest ben je slechts 10 minuten bezig. Easy!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. oventijd
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De bloemkool gaat in zijn geheel in de oven en met de rest ben je slechts 10 minuten bezig. Easy! 4 personen
2 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de bladeren en steelaanzet van de bloemkool, zodat deze goed blijft liggen. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng 2 el olie met de baharat en bestrijk de bloemkool ermee. Rooster de bloemkool in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar of tot hij zacht is.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken en verkruimel de witte kaas. Meng de tomatenblokjes, peterselie en kappertjes met de rest van de olie tot een salsa. Breng op smaak met peper. Neem de bloemkool uit de oven, snijd in plakken en verdeel de tomatensalsa en witte kaas erover.

variatietip:

De kern van een grote bloemkool blijft vrij stevig. Houd je van zachte bloemkool? Gebruik dan 2 kleine bloemkolen.

combinatietip:

Lekker met tortilla’s en witvis, zoals kabeljauw. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch en glutenvrij.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 740 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde bloemkool met tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de bloem­kool met to­ma­ten­sal­sa

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1200 g bloemkool

Verwijder de bladeren en steelaanzet van de bloemkool, zodat deze goed blijft liggen. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 2 el baharat (Euroma Original spices by Jonnie Boer)*

Meng de olie met de baharat en bestrijk de bloemkool ermee. Rooster de bloemkool in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar of tot hij zacht is.

4
4
  • 1 schaal tastytom-trostomaten

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

5
5
  • 20 g platte peterselie
  • 100 g kappertjes
  • 100 g witte kaas

Snijd de peterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken en verkruimel de witte kaas.

6
6
  • 3 el olijfolie

Meng de tomatenblokjes, peterselie en kappertjes met de rest van de olie tot een salsa. Breng op smaak met peper.

7
7

Neem de bloemkool uit de oven, snijd in plakken en verdeel de tomatensalsa en witte kaas erover.

variatietip:

De kern van een grote bloemkool blijft vrij stevig. Houd je van zachte bloemkool? Gebruik dan 2 kleine bloemkolen.

combinatietip:

Lekker met tortilla’s en witvis, zoals kabeljauw. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch en glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.