Ge­gril­de var­kens­haas & krui­di­ge cous­cous met snij­bo­nen en ui

Een zomers gerecht met de smaken van de Méditerranée.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Een zomers gerecht met de smaken van de Méditerranée. 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous met een ½ el baharat in een diepe kom en schenk er er 350 ml kokend water over. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 10 min. wellen. Snijd de ui in dunne halve ringen en doe in een kommetje. Schenk er de rest van het kokende water over en laat 10 min. staan.
  2. Meng ondertussen 2 el olie met de rest van de baharat en zout en bestrijk de varkenshaas rondom met het mengsel. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Snijd ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 2 cm. Kook 8 min. in water met zout beetgaar en giet af.
  4. Snijd de selderij fijn. Roer de couscous los met een vork en meng de selderij en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de ui uitlekken en meng met de snijbonen door de couscous. Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel over de couscous.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags

Gegrilde varkenshaas & kruidige couscous met snijbonen en ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de var­kens­haas & krui­di­ge cous­cous met snij­bo­nen en ui

1
1
  • 300 g couscous
  • ½ el baharat
  • 350 ml kokend water

Doe de couscous met de baharat in een diepe kom en schenk er het kokende water over. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 10 min. wellen.

2
2
  • 2 rode uien
  • 200 ml kokend water

Snijd de ui in dunne halve ringen en doe in een kommetje. Schenk er het kokende water over en laat 10 min. staan.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • ½ el baharat
  • 400 g varkenshaas

Meng ondertussen de olie met de baharat en zout en bestrijk de varkenshaas rondom met het mengsel.

4
4

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

5
5
  • 400 g ongesneden snijbonen

Snijd ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 2 cm. Kook 8 min. in water met zout beetgaar en giet af.

6
6
  • 20 g selderij
  • 3 el arachideolie

Snijd de selderij fijn. Roer de couscous los met een vork en meng de selderij en de olie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Laat de ui uitlekken en meng met de snijbonen door de couscous. Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel over de couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.