Krui­den-gra­naat­ap­pel­cous­cous

Met dit verrassende gerecht waan je je met kerst in Marokkaanse sferen.

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Met dit verrassende gerecht waan je je met kerst in Marokkaanse sferen. 4 personen
3 94

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp 2 tl van de schoongeboende citroenschil en pers een 1/2 citroen uit. Breng in een pan het water met de olie, het bouillontablet, de komijn, kaneel en rozijnen aan de kook. Schep de couscous bij de bouillon. Zet het vuur uit en laat de couscous afgedekt 10 min. doorgaren.
  2. Snijd ondertussen de blaadjes van de koriander grof en de blaadjes van de munt en selderij fijn. Halveer de granaatappel en lepel de pitjes eruit. Schep de couscous in een schaal en schep er 3 el citroensap, de kruiden en het rasp door. Breng op smaak met peper en zout. Strooi de granaatappelpitjes over de couscous. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 255 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Kruiden-granaatappelcouscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­den-gra­naat­ap­pel­cous­cous

1
  • 1 citroen

Rasp 2 tl van de schoongeboende citroenschil en pers een 1/2 citroen uit.

2
  • 25 g rozijnen
  • 2 el olijfolie
  • 350 ml kraanwater
  • ½ groentebouillontablet
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl gemalen kaneel

Breng in een pan het water met de olie, het bouillontablet, de komijn, kaneel en rozijnen aan de kook.

3
  • 250 g couscous

Schep de couscous bij de bouillon. Zet het vuur uit en laat de couscous afgedekt 10 min. doorgaren.

4
  • 7½ g munt
  • 15 g koriander
  • 3 takjes bladselderij

Snijd ondertussen de blaadjes van de koriander grof en de blaadjes van de munt en selderij fijn.

5
  • 1 granaatappel

Halveer de granaatappel en lepel de pitjes eruit.

6

Schep de couscous in een schaal en schep er 3 el citroensap, de kruiden en het rasp door. Breng op smaak met peper en zout.

7

Strooi de granaatappelpitjes over de couscous. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.