Cous­cous met groe­ne krui­den en wit­te kaas

Altijd goed op een zomerse dag: couscoussalade. Bijvoorbeeld met munt, koriander, peterselie en witte-kaasblokjes.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Altijd goed op een zomerse dag: couscoussalade. Bijvoorbeeld met munt, koriander, peterselie en witte-kaasblokjes. 4 personen
4 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de salade-ui in ringetjes, houd de donkergroene apart. Doe de couscous in een schaal met de witte en lichtgroene uiringetjes en het zout en schenk er 250 ml kokend water over. Roer een keer door en laat 10 min. staan. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn.
  2. Snijd de koriander en peterselie fijn. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes. Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous en pers de vrucht erboven uit. Roer de couscous los met een vork. Voeg de witte kaasblokjes met de helft van de olie uit het potje toe aan de couscous.
  3. Doe de kruiden en komkommer erbij en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de donkergroene uiringetjes. Hak de amandelen grof en strooi erover.

variatietip:

Geen fan van koriander? Je kunt ook dille gebruiken.

combinatietip:

Maak er een compleet hoofdgerecht van met gebakken falafelballetjes (schaal 234 g, Tivall).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 750 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met groene kruiden en witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met groe­ne krui­den en wit­te kaas

1
1
  • 6 salade-uitjes

Snijd de salade-ui in ringetjes, houd de donkergroene apart.

2
2
  • 250 g couscous
  • 1 tl zout
  • 250 ml kokend water

Doe de couscous in een schaal met de witte en lichtgroene uiringetjes en het zout en schenk er het kokende water over.

3
3
  • 15 g verse munt

Roer een keer door en laat 10 min. staan. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn.

4
4
  • 15 g koriander
  • 20 g platte peterselie
  • 1 komkommer

Snijd de koriander en peterselie fijn. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes.

5
5
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous en pers de vrucht erboven uit. Roer de couscous los met een vork.

6
6
  • 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie

Voeg de witte kaasblokjes met de helft van de olie uit het potje toe aan de couscous.

7
7

Doe de kruiden en komkommer erbij en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 100 g gerookte amandelen

Bestrooi met de donkergroene uiringetjes. Hak de amandelen grof en strooi erover.

variatietip:

Geen fan van koriander? Je kunt ook dille gebruiken.

combinatietip:

Maak er een compleet hoofdgerecht van met gebakken falafelballetjes (schaal 234 g, Tivall).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.