Zoet-har­ti­ge cous­cous met per­zik

(486)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 486

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip in dikke delen en snijd in. Pers de citroen uit. Schep in een kom de kip om met 3 el citroensap, ¼ van de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 12-15 min. gaar. Keer halverwege.
  2. Doe ondertussen de couscous en rozijnen in een kom en schenk de bouillon erover. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan. Snijd de perziken langs de pit doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
  3. Roer de couscous los met een vork en voeg de honing, de rest van het citroensap en de rest van de olie toe. Schep de couscous op een grote schaal en verdeel de kip en perzik erover. Hak de peccannoten grof en snijd de munt grof. Verdeel over de couscous.

variatietip:

Gebruik gewone perziken als je wilde perziken niet kunt vinden.

video

Steen­fruit snij­den

Instructievideo - 01:10 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 100 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zoet-hartige couscous met perzik

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoet-har­ti­ge cous­cous met per­zik

1
1
  • 300 g kipdijfilet
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie

Snijd de kip in dikke delen en snijd in. Pers de citroen uit. Schep in een kom de kip om met 3 el citroensap, de olie, peper en eventueel zout.

2
2

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 12-15 min. gaar. Keer halverwege.

3
3
  • 300 g couscous
  • 100 g rozijnen
  • 400 ml kippenbouillon

Doe ondertussen de couscous en rozijnen in een kom en schenk de bouillon erover. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan.

4
4
  • 4 wilde perziken

Snijd de perziken langs de pit doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

5
5
  • 4 el honing
  • 3 el olijfolie

Roer de couscous los met een vork en voeg de honing, de rest van het citroensap en de olie toe.

6
6
  • 58 g gezouten pecannoten
  • 15 g munt

Schep de couscous op een grote schaal en verdeel de kip en perzik erover. Hak de peccannoten grof en snijd de munt grof. Verdeel over de couscous.

variatietip:

Gebruik gewone perziken als je wilde perziken niet kunt vinden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.