Se­sam­vis met ci­troen­pu­ree

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kabeljauwfilets uit verpakking halen en op groot bord of schaal naast elkaar laten ontdooien. Aardappelen schillen, in vieren snijden en in een ruime pan in een laagje koud water met wat zout aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken. Afgieten en fijnstampen. Citroen schoonboenen en schil raspen. Citroen uitpersen. Boter, citroenrasp en 3 el sap door hete aardappelpuree kloppen. Groenten volgens gebruiksaanwijzing stomen. In ruime koekenpan olie verwarmen en visfilets aan een kant in 5 min. bruinbakken. Met sesamzaad en wat zout bestrooien, vis omkeren en nog 1/2 min. bakken. Met 1 el citroensap besprenkelen. Vis op borden leggen, puree en groenten ernaast scheppen. Sesam uit koekenpan over vis en groenten scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 512 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 26-27

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.