Zalm­bur­gers met su­gar snaps en ci­troen­pas­ta

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm in plakjes snijden en deze in keukenmachine of met mes grof hakken. Komkommer in de lengte halveren, zaadjes eruit schrapen en in plakjes snijden. Citroenschil raspen, vrucht uitpersen. In kom zalm goed mengen met ei, mosterd en zout en peper naar smaak. Van mengsel 4 dikke burgers vormen. In koekenpan 25 g boter verhitten en zalmburgers op matig hoog vuur in 8-10 min. gaarbakken, halverwege voorzichtig keren. Door bakvet van zalmburgers citroenrasp en –sap roeren. Intussen spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. In pan met dikke bodem 25 g boter smelten en sugar snaps en 1 el water erdoor scheppen. Afgedekt 5 min. zachtjes smoren. Komkommer en bosuitjes (rest is voor dinsdag) door sugar snaps scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen en alles afgedekt nog 3-4 min. zachtjes smoren. Spaghetti laten uitlekken en bakvet met citroen door pasta scheppen. Zalmburgers met citroenpasta en sugar snaps serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.