Kal­koen te­riy­a­ki met su­gar­snaps

(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht 4 personen
3 91

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, satéprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de kalkoen met de helft van de teriyakisaus. Laat 10 min. staan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 1 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rijg de kalkoen aan de satéprikkers.
  2. Verhit de grillpan en gril de kalkoenspiesjes in 8 min. bruin en gaar. Bestrooi met het sesamzaad. Verhit de olie in een wok en bak de wokgroente en sugarsnaps in 5 min. beetgaar. Voeg de rest van de teriyaki­saus toe en verwarm nog 1 min.
  3. Schep de rijst in 4 diepe borden. Verdeel de groenten, kalkoen en bosui erover. Meng voor een meer intense smaak de kalkoenfilet de avond van tevoren al met de teriyakisaus. Laat het geheel afgedekt in de koelkast marineren.

Tip:

Vervang de kalkoenfilet eens door zalmfilet. Gril de zalmspiesjes in 3 min. bruin en vanbinnen rosé.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.