Ge­gril­de kar­bo­na­de met oven­aard­ap­pel­tjes

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 250 °C. Knoflook pellen, in de lengte in vieren snijden. 1 el olie en 1/2 tl paprikapoeder mengen. Olie met aardappelschijfjes husselen. Over bakplaat verdelen en in oven in ca. 15 min. bruin laten worden. Halverwege knoflook toevoegen en omscheppen. In kommetje 2 el olie mengen met rest paprikapoeder, kaneel en 1/2 tl zout. Vlees hiermee inwrijven. In droge grillpan of op hete barbecue om en om bruin en gaar roosteren (ca. 15 min.). Slabladeren loshalen en grote bladeren scheuren. Sla wassen en drogen. Komkommer schillen en in plakjes snijden. Basilicumblaadjes loshalen. Stelen fijnhakken. Sla, komkommer, basilicumblaadjes en steeltjes mengen. Aardappelschijfjes met zout bestrooien. Sla over vier borden verdelen, dressing naar smaak erover schenken. Aardappeltjes en karbonades ernaast leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 588 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 22-23

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.