To­nijn­steaks met Griek­se aard­ap­pe­len

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 26

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Helft van olie verhitten in koekenpan en aardappelschijfjes 5 min. afgedekt op laag vuur verwarmen. Aardappelschijfjes vervolgens 5 min. zonder deksel op hoog vuur bruin en gaarbakken. Tonijnsteaks met zout en peper bestrooien. Intussen olijven laten uitlekken. Tomaten schoonmaken en in partjes snijden. Sla en tomaten mengen met dressing. In andere koekenpan rest van olie verhitten en tonijnsteaks in ca. 4 min. van buiten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren. Olijven en kaasblokjes door aardappels scheppen en nog even doorwarmen. Met zout en peper op smaak brengen. Tonijnsteaks met aardappels en salade serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 48-49

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.