As­per­ges met ei en bo­ter­saus

Het witte goud is er weer! Met ei, peterselie en - heel verrassend - kipfilet.

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Het witte goud is er weer! Met ei, peterselie en - heel verrassend - kipfilet. 4 personen
3 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 10 min. Draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het kookvocht staan.
  2. Kook de eieren in 10 min. hard. Laat ze onder koud stromend water afkoelen. Snijd de eieren in stukken en wrijf ze boven een bord met de bolle kant van een lepel door een zeef.
  3. Smelt de boter in een steelpan. Pers de citroen uit boven de gesmolten boter en breng de saus op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  4. Laat de asperges in een vergiet uitlekken en leg ze met de kopjes naar één kant op een schaal. Snijd de peterselie fijn. Schenk een beetje botersaus over de asperges en bestrooi met de eikruim en peterselie. Breng op smaak met nootmuskaat, (versgemalen) peper en zout.
  5. Rangschik de plakjes kipfilet naast de asperges. Geef de rest van de botersaus er apart bij en serveer direct.
video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 455 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Asperges met ei en botersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met ei en bo­ter­saus

1
1

Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook.

2
2
  • 2 kg witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

3
3

Kook de asperges 10 min. Draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het kookvocht staan.

Asperges koken

Instructievideo

06:34 min.

4
4
  • 6 eieren

Kook de eieren in 10 min. hard. Laat ze onder koud stromend water afkoelen.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

5
5

Snijd de eieren in stukken en wrijf ze boven een bord met de bolle kant van een lepel door een zeef.

Tip: Door het ei door de zeef te drukken krijg je fijn eikruim

6
6
  • 100 g boter
  • ½ citroen

Smelt de boter in een steelpan. Pers de citroen uit boven de gesmolten boter en breng de saus op smaak met (versgemalen) peper en zout.

7
7

Laat de asperges in een vergiet uitlekken en leg ze met de kopjes naar één kant op een schaal.

8
8
  • 2 el peterselie

Snijd de peterselie fijn. Schenk een beetje botersaus over de asperges en bestrooi met de eikruim en peterselie.

9
9
  • 1 mespunt nootmuskaat

Breng op smaak met nootmuskaat, (versgemalen) peper en zout.

10
10
  • 150 g gebraden kipfilet

Rangschik de plakjes kipfilet naast de asperges. Geef de rest van de botersaus er apart bij en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.