As­per­ges met bo­ter­saus

Wanneer de asperges weer van volle grond worden gestoken wordt het pas echt lente in de keuken.

(168)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Wanneer de asperges weer van volle grond worden gestoken wordt het pas echt lente in de keuken. 4 personen
3 168

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges in een ruime pan water 10 min. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 15 min. in het hete water liggen.
  2. Boen ondertussen de aardappelen schoon en halveer. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat van het vuur met de deksel op de pan 5 min. staan. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer in de lengte.
  3. Bereid de saus met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de asperges en aardappelen over de borden. Schep de saus op de asperges. Leg de eieren erop. Bestrooi met de peterselie en peper.

variatietip:

Lekker met een paar plakken achterham.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 375 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Asperges met botersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met bo­ter­saus

1
1
  • 1 kg witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

2
2

Kook de asperges in een ruime pan water 10 min. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 15 min. in het hete water liggen.

Asperges koken

Instructievideo

06:34 min.

3
3
  • 1 kg Pommes Primeur aardappelen

Boen ondertussen de aardappelen schoon en halveer. Kook in water met zout in 20 min. gaar.

4
4

Giet af, doe terug in de pan en laat van het vuur met de deksel op de pan 5 min. staan.

5
5
  • 4 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer in de lengte.

6
6
  • 1 zakje saus voor asperges
  • 50 g boter

Bereid de saus met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7

Verdeel de asperges en aardappelen over de borden. Schep de saus op de asperges.

8
8
  • 20 g platte peterselie

Leg de eieren erop. Bestrooi met de peterselie en peper.

variatietip:

Lekker met een paar plakken achterham.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.