As­per­ges met groe­ne krui­den­saus

Wij houden van Holland! Met dit gerecht blijf je dicht bij huis.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Wij houden van Holland! Met dit gerecht blijf je dicht bij huis. 4 personen
3 20

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappels en kook in 20 min. gaar. Breng in een aspergepan of wijde pan water met 1 tl zout en 1 tl suiker aan de kook. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Schil ze vanaf vlak onder de kop en kook in 15 min. gaar.
  2. Breng in een pan het water met de sauspoeder al roerend aan de kook. Snijd intussen de helft van de boter in klontjes. Roer de boter door de saus. Bestrooi de biefstukken met peper en zout.
  3. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de biefstukken 2-3 min. per kant, naar gewenste gaarheid. Snijd het blad van de peterselie en basilicum fijn en roer door de saus. Voeg wat water toe als de saus te dik is. Serveer de asperges met saus, aardappels en biefstuk.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 20-21

Asperges met groene kruidensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met groe­ne krui­den­saus

1
1
  • 800 g kruimige aardappelen
  • 1 kg witte asperges

Schil de aardappels en kook in 20 min. gaar. Breng in een aspergepan of wijde pan water met 1 tl zout en 1 tl suiker aan de kook. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Schil ze vanaf vlak onder de kop en kook in 15 min. gaar.

2
2
  • 37 g saus voor asperges
  • 25 g boter
  • 4 biefstukken

Breng in een pan het water met de sauspoeder al roerend aan de kook. Snijd intussen de boter in klontjes. Roer de boter door de saus. Bestrooi de biefstukken met peper en zout.

3
3
  • 25 g boter
  • 15 g verse peterselie
  • 15 g verse basilicum

Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de biefstukken 2-3 min. per kant, naar gewenste gaarheid. Snijd het blad van de peterselie en basilicum fijn en roer door de saus. Voeg wat water toe als de saus te dik is.

4
4

Serveer de asperges met saus, aardappels en biefstuk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.