Kar­tof­fel­sa­lat met as­per­ges en ei

Een Duitse hit deze salade. Zacht van smaak en rijkelijk gevuld met ham en aardappeltjes.

(160)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een Duitse hit deze salade. Zacht van smaak en rijkelijk gevuld met ham en aardappeltjes. 4 personen
4 160

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 x 1 cm. Kook ze in water met zout in 10 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken en pel ze.
  2. Snijd de asperges, achterham en bieslook in stukjes. Meng de asperges met de aardappelen, ham en bieslook. Meng de mayonaise voorzichtig door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Scheur de slabladeren in stukken en meng door de salade. Snijd de eieren in parten en garneer hiermee de salade.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 915 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Kartoffelsalat met asperges en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kar­tof­fel­sa­lat met as­per­ges en ei

1
1
  • 1 kg pommes primeur

Snijd de aardappelen in blokjes van 1 x 1 cm. Kook ze in water met zout in 10 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.

2
2
  • 3 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken en pel ze.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

3
3
  • 560 g witte asperges
  • 200 g achterham
  • 25 g bieslook

Snijd de asperges, achterham en bieslook in stukjes.

4
4
  • 3 el mayonaise met yoghurt

Meng de asperges met de aardappelen, ham en bieslook. Meng de mayonaise voorzichtig door de salade. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 1 kropsla

Scheur de slabladeren in stukken en meng door de salade. Snijd de eieren in parten en garneer hiermee de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.