Pap­par­del­le met as­per­ges en ei

Dat dagje vegetarisch koken is dé kans om dit romige recept te proberen.

(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dat dagje vegetarisch koken is dé kans om dit romige recept te proberen. 4 personen
4 123

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe de asperges in een pan en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het hete water liggen. Giet af en snijd in stukken van 4 cm.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Breng in een pan 6 cm water aan de kook. Voeg de azijn toe. Maak met een lepel een draaikolk in het water. Breek er 1 ei boven. Pocheer 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de andere eieren. Smelt de boter in een hapjespan. Zet het vuur uit. Meng eerst de asperges, nootmuskaat en peper erdoor, dan de pasta en 2/3 van de rucola. Rasp de helft van de kaas erover en schep om.
  4. Verdeel de pasta over 4 borden. Garneer met de geschaafde kaas, rest van de rucola en eieren.

Tip:

Familierecept Allerhande 6 2013. 'Met gesmolten boter, gekookt ei en nootmuskaat. Zo serveerde mijn moeder de asperges elk jaar aan het begin van het seizoen', vertelt Tom Crouse. 'Ik heb ze ook jarenlang op die traditionele manier gemaakt, maar omdat ik weleens iets anders wilde, ben ik ermee gaan experimenteren. Een van de lekkerste uitkomsten was dit gerecht met pasta, op Italiaanse wijze dus. Dat komt deels door mijn dochter Shifra, die het liefst elke dag pasta eet. De combinatie van asperges met rucola en Parmezaanse kaas hebben we samen bedacht.'

video

Ei po­che­ren

Instructievideo - 00:47 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pappardelle met asperges en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met as­per­ges en ei

1
1
  • 1 kg witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe de asperges in een pan en breng aan de kook.

2
2

Kook 10 min., draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het hete water liggen. Giet af en snijd in stukken van 4 cm.

3
3
  • 300 g pappardelle

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4
4
  • 3 el azijn
  • 4 eieren

Breng in een pan 6 cm water aan de kook. Voeg de azijn toe. Maak met een lepel een draaikolk in het water. Breek er 1 ei boven. Pocheer 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de andere eieren.

5
5
  • 100 g boter
  • ½ tl nootmuskaat
  • 50 g rucola
  • 150 g Parmezaanse kaas

Smelt de boter in een hapjespan. Zet het vuur uit. Meng eerst de asperges, nootmuskaat en peper erdoor, dan de pasta en de rucola. Rasp de helft van de kaas erover en schep om.

6
6
  • 25 g rucola

Verdeel de pasta over 4 borden. Garneer met de geschaafde kaas, rest van de rucola en eieren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.