As­per­ges met ham, ei en bo­ter­saus

Yes, het is weer aspergetijd! Zo maak je ze op de klassieke manier.

(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Yes, het is weer aspergetijd! Zo maak je ze op de klassieke manier. 4 personen
3 145

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf. Kook de asperges 10 min. in een ruime pan met kokend water en eventueel wat zout. Draai het vuur uit en laat de asperges in het warme vocht in 10 min. gaar worden.
  2. Snijd intussen de aardappels in stukken en kook ze in ruim water met eventueel wat zout in 10 à 15 min. gaar. Kook de eieren in 8 à 10 min. bijna hard. Hak de perselie en de bieslook (in de keukenmachine) fijn en doe het mengsel over in een schaaltje. Laat de boter in de magnetron smelten (ca. 30 sec.).
  3. Laat de boter smelten in de magnetron. Reken op 30 seconden op vol vermogen. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer de eieren. Giet de aardappelen af en stoom ze even droog in de hete pan.
  4. Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op een warme, platte schaal. Leg de plakjes ham en de eieren eromheen en strooi er wat van de peterselie, de bieslook en de nootmuskaat over. Serveer de gesmolten boter en de aardappelen er apart bij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Asperges met ham, ei en botersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met ham, ei en bo­ter­saus

1
1
  • 2 kg witte asperges

Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf.

2
2

Kook de asperges 10 min. in een ruime pan met kokend water en eventueel wat zout.

3
3

Draai het vuur uit en laat de asperges in het warme vocht in 10 min. gaar worden.

4
4
  • 1 kg aardappel
  • 8 eieren

Snijd intussen de aardappels in stukken en kook ze in ruim water met eventueel wat zout in 10 à 15 min. gaar. Kook de eieren in 8 à 10 min. bijna hard.

5
5
  • 1 zakje verse peterselie
  • 1 zakje verse bieslook

Hak de perselie en de bieslook (in de keukenmachine) fijn en doe het mengsel over in een schaaltje. Laat de boter in de magnetron smelten (ca. 30 sec.).

6
6
  • 125 g boter

Laat de boter smelten in de magnetron. Reken op 30 seconden op vol vermogen. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water.

7
7

Pel en halveer de eieren. Giet de aardappelen af en stoom ze even droog in de hete pan.

8
8

Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op een warme, platte schaal.

9
9
  • 200 g achterham

Leg de plakjes ham en de eieren eromheen en strooi er wat van de peterselie, de bieslook en de nootmuskaat over.

10
10

Serveer de gesmolten boter en de aardappelen er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.