Me­di­ter­ra­ne zo­mer­sa­la­de met fram­bo­zendres­sing

(155)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
4 155

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pureer met de staafmixer de helft van de frambozen met ⅔ van de olie, azijn en suiker. Verdun de dressing met het water en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd het stokbrood schuin in sneetjes en rooster het lichtkrokant in de broodrooster. Snijd de brie in plakjes en de ui in ringen.
  3. Mix ¾ van de dressing door de rucola. Leg de aangemaakte rucola op borden en verdeel de brie, spekreepjes, rode ui, olijven en de rest van de frambozen erover. Sprenkel de rest van de dressing over de salade. Serveer met de sneetjes stokbrood.

variatietip:

Je kunt de frambozen vervangen door (een combinatie van) aardbeien, bramen of rode bessen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Kookboek voor de Dinsdag

Mediterrane zomersalade met frambozendressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne zo­mer­sa­la­de met fram­bo­zendres­sing

1
1
  • 75 g frambozen
  • 2 el olie
  • ½ el balsamicoazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 el kraanwater

Pureer met de staafmixer de frambozen met de olie, azijn en suiker. Verdun de dressing met het water en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

2
2
  • 1 el olie
  • 250 g magere spekreepjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 1 stokbrood
  • 100 g roombrie
  • 1 rode ui

Snijd het stokbrood schuin in sneetjes en rooster het lichtkrokant in de broodrooster. Snijd de brie in plakjes en de ui in ringen.

4
4
  • 75 g rucola slamelange
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 75 g frambozen

Mix ¾ van de dressing door de rucola. Leg de aangemaakte rucola op borden en verdeel de brie, spekreepjes, rode ui, olijven en de frambozen erover.

5
5

Sprenkel de rest van de dressing over de salade. Serveer met de sneetjes stokbrood.

variatietip:

Je kunt de frambozen vervangen door (een combinatie van) aardbeien, bramen of rode bessen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.