Olij­ven-ru­co­la­ta­pe­na­de

Restje olijven over? Maak er deze overheerlijke tapenade van, met rucola en kappertjes.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Restje olijven over? Maak er deze overheerlijke tapenade van, met rucola en kappertjes. 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de olijven, olie, rucola, kappertjes en knoflook in een keukenmachine en maal in 10 sec. tot tapenade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Je kunt ook een restje groene olijven gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 1 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Olijven-rucolatapenade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Olij­ven-ru­co­la­ta­pe­na­de

1
1
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 3 el olijfolie
  • 40 g rucola
  • 1 el kappertjes
  • 1 teen knoflook

Doe de olijven, olie, rucola, kappertjes en knoflook in de keukenmachine en maal in 10 sec. tot tapenade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Je kunt ook een restje groene olijven gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.