To­nijn­sa­la­de

Met sterke smaken als ui, olijf en de tonijn is deze salade lekker robuust.

(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Met sterke smaken als ui, olijf en de tonijn is deze salade lekker robuust. 4 personen
3 107

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in ca. 9 min. hard. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook in ca. 5 min. beetgaar. Snijd de ui in ringen.
  2. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten in partjes. Pel de eieren en snijd in partjes. Verdeel de moten tonijn in 4 stukken. Halveer de olijven.
  3. Schik op een schaal de sperziebonen, tomaten, uien, olijven en tonijn. Maak de dressing van het water, 3 el tonijnolie en de salademix. Schenk over de salade. Serveer met stokbrood.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 795 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 36-37

Tonijnsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijn­sa­la­de

1
1
  • 4 eieren

Kook de eieren in ca. 9 min. hard.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 300 g sperziebonen
  • 2 rode uien

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook in ca. 5 min. beetgaar. Snijd de ui in ringen.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

3
3
  • 320 g tonijnmoot in olie
  • 4 trostomaten

Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten in partjes. Pel de eieren en snijd in partjes.

4
4
  • 10 zwarte olijven zonder pit

Verdeel de moten tonijn in 4 stukken. Halveer de olijven.

5
5

Schik op een schaal de sperziebonen, tomaten, uien, olijven en tonijn.

6
6
  • 3 el kraanwater
  • 1 zakje salademix kruiden/ bieslook

Maak de dressing van het water, 3 el tonijnolie en de salademix.

7
7
  • 1 stokbrood

Schenk de dressing over de salade. Serveer met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.