Me­di­ter­ra­ne to­nijn­sa­la­de met boon­tjes en olij­ven

Heerlijke maaltijdsalade met mediterrane twist.

(127)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Heerlijke maaltijdsalade met mediterrane twist. 4 personen
4 127

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de krieltjes in het zakje in de magnetron gaar worden, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de eieren 7 minuten en laat ze 1 minuut afkoelen in koud water.
  2. Pel ze en snijd ze daarna ieder in de lengte in 8 partjes. Kook de haricots verts in 3 minuten beetgaar, spoel ze af met ijskoud water. Giet het blikje tonijn af, doe de tonijn in een kom en haal met een vork de vis los.
  3. Houd de stukken lekker groot. Snijd de tomaat in vieren. Schep de tonijn met de krieltjes, de tomaat en de haricots verts om met de knoflookdressing. Leg de partjes ei erop en bestrooi de salade met de olijven en de peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane tonijnsalade met boontjes en olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne to­nijn­sa­la­de met boon­tjes en olij­ven

1
1
  • 500 g krieltjes
  • 2 eieren

Laat de krieltjes in het zakje in de magnetron gaar worden, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de eieren 7 minuten en laat ze 1 minuut afkoelen in koud water.

2
2
  • 300 g haricots verts
  • 185 g tonijn in water

Pel ze en snijd ze daarna ieder in de lengte in 8 partjes. Kook de haricots verts in 3 minuten beetgaar, spoel ze af met ijskoud water. Giet het blikje tonijn af, doe de tonijn in een kom en haal met een vork de vis los.

3
3
  • 3 tomaten
  • 1 bakje knoflookdressing

Houd de stukken lekker groot. Snijd de tomaat in vieren. Schep de tonijn met de krieltjes, de tomaat en de haricots verts om met de knoflookdressing.

4
4
  • 15 g platte peterselie
  • 3 el zwarte olijven zonder pit

Snijd de peterselie fijn. Leg de partjes ei erop en bestrooi de salade met de olijven en de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.