Ge­vuld stok­brood met ge­hakt

Iets te vieren? Deze broodjes zijn perfect voor een feestelijke lunch.

(120)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Iets te vieren? Deze broodjes zijn perfect voor een feestelijke lunch. 6 personen
3 120

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de stokbroden in de lengte doormidden en hol ze uit. Maak de helft van de broodvulling fijn (bijvoorbeeld in de keukenmachine). Hak de knoflook en de peterselie fijn. Meng de broodvulling met de knoflook, peterselie en de helft van de Italiaanse kruiden door het gehakt. Voeg het zout en royaal zwarte peper toe en kneed alles goed door elkaar. Snijd de mozzarella in blokjes en meng de helft van de mozzarella en de olijven door het gehakt.
  3. Vul de gehalveerde stokbroden met het gehaktmengsel en druk dit goed aan. Snijd de tomaat in plakjes en leg deze erop. Verdeel de rest van de mozzarella, olijven en kruiden erover. Maal er nog wat peper boven en druppel er olijfolie overheen.
  4. Bak de stokbroden in de oven in 30-40 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 53 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.530 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gevuld stokbrood met gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vuld stok­brood met ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 stokbroden

Snijd de stokbroden in de lengte doormidden en hol ze uit. Maak de helft van de broodvulling fijn (bijvoorbeeld in de keukenmachine).

3
3
  • 4 tenen knoflook
  • 30 g verse peterselie
  • 10 g verse Italiaanse kruidenmix
  • 1 kg rundergehakt

Hak de knoflook en de peterselie fijn. Meng de fijngemaakte broodvulling met de knoflook, peterselie en de Italiaanse kruiden door het gehakt.

4
4
  • 3 tl zout
  • 2 bollen mozzarella
  • 50 g zwarte olijven zonder pit

Voeg het zout en royaal zwarte peper toe en kneed alles goed door elkaar. Snijd de mozzarella in blokjes en meng de helft en de olijven door het gehakt.

5
5

Vul de gehalveerde stokbroden met het gehaktmengsel en druk dit goed aan.

6
6
  • 8 tastytom-trostomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 10 g verse Italiaanse kruidenmix
  • 3 el olijfolie

Snijd de tomaat in plakjes en leg deze erop. Verdeel de mozzarella, olijven en kruiden erover. Maal er nog wat peper boven en druppel er olijfolie overheen.

7
7

Bak de stokbroden in de oven in 30-40 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.