Ka­bel­jauw­scho­tel met ci­troen­rijst

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Druppel de helft van het citroensap over de vis. Bestrooi de vis met zout en (versgemalen) peper en leg de vis in de ovenschaal. Verdeel de courgette over de vis en strooi de kaas erover. Bak de visschotel in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Roer de rest van het citroensap met de citroenrasp en dille door 2 eetlepels olie. Roer de citroenolie door de gare rijst. Roer de kappertjes en 1 eetlepel van het kappertjesvocht door de rest van de olie. Breng de dressing op smaak met zout en (versgemalen) peper. Besprenkel de plakken tomaat met de kappertjesdressing en marineer ze op kamertemperatuur tot de kabeljauwschotel gaar is. Serveer de kabeljauwschotel direct met de citroenrijst en de tomatensalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.