Ka­bel­jauw­scho­tel met ha­ver­mout­korst­je

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 415 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Kabeljauwfilet in ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. Tomaatjes wassen en halveren. Tomaatjes en kappertjes over vis verdelen. Peterselie fijn knippen. Citroen goed schoonboenen en schil raspen (rest citroen wordt niet gebruikt). Peterselie mengen met havermout en citroenrasp. Havermoutmengsel over vis verdelen en besprenkelen met olie. Schaal op rooster plaatsen en vis in midden van oven in ca. 20 minuten gaar laten worden. Laatste 6 minuten ciabatta naast schaal op rooster leggen en afbakken. Ovenschotel serveren met warme ciabatta. Lekker met komkommersalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.