Gem­ber-ci­troen­rijst

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 7

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verhit de olijfolie en fruit de sjalotten 1 min. Bak de gember 3 min. mee. Voeg de rijst, het citroensap en 500 ml water toe. Breng aan de kook en laat 12 min. op laag vuur koken. Schep om met de citroenrasp.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.