Ge­gril­de to­nijn­steak met ba­si­li­cum­saus

(125)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 8 personen
3 125

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg ze op een bord en bestrooi met zout. Schep de couscous om met de rozijnen, 4 eetlepels olijfolie, 2 theelepels zout en het sinaasappelsap. Schenk er 300 ml kokend water op en dek af. Maal het basilicum in de keukenmachine fijn met het limoensap, de honing en 4 eetlepels olie. Kwast de tomaatjes in met de rest van de olie. Bestrooi ze met zout en peper en rooster ze 10 minuten in de oven. Wrijf de tonijn in met chilipoeder en zout. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tonijn op hoog vuur in 1-2 minuten per kant lichtbruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Verdeel de couscous over acht borden en leg er de tonijn en tomaatjes op. Besprenkel met basilicumsaus en bestrooi met pijnboompitten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.