Schelp­jes met to­nijn

Snelle pasta met frisse tomaatjes en een pittig pepertje. Ideaal voor de drukke doordeweekse dag.

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Snelle pasta met frisse tomaatjes en een pittig pepertje. Ideaal voor de drukke doordeweekse dag. 4 personen
3 85

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd enkele eetlepels kookvocht achter.
  2. Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de tonijnsteaks in 5 min. rosé. Keer halverwege. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg na 3 min. toe. Haal de tonijnsteaks uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de chilipeper. Breng de tomaten op smaak met zout, de chilipeper en kappertjes.
  3. Schep de pasta om met de tomaten en de rest van de olie. Voeg eventueel wat achtergehouden kookvocht toe als de pasta niet smeuïg is. Druk met een houten spatel de tonijn in stukken en verdeel over de pasta. Garneer met de peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 145 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Schelpjes met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schelp­jes met to­nijn

1
1
  • 300 g schelpjespasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd enkele eetlepels kookvocht achter.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 2 tonijnsteaks

Verhit de olie in een koekenpan en bak de tonijnsteaks in 5 min. rosé. Keer halverwege.

3
3
  • 6 tastytomtomaten

Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg na 3 min. toe.

4
4

Haal de tonijnsteaks uit de pan en breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 1 chilipeper
  • 1 el kappertjes

Verkruimel de chilipeper. Breng de tomaten op smaak met zout, de chilipeper en kappertjes.

6
6
  • 2 el olijfolie

Schep de pasta om met de tomaten en olie. Voeg eventueel wat achtergehouden kookvocht toe als de pasta niet smeuïg is.

7
7
  • 1 el platte peterselie

Druk met een houten spatel de tonijn in stukken en verdeel over de pasta. Garneer met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.