Ge­gril­de ti­la­pia met ba­si­li­cum­dres­sing

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil dun van de citroen. Pers de vrucht uit. Wrijf de tilapiafilets in met in totaal 1 tl citroensap en bestrooi ze met zout. Leg de stukken vis ca. 1 uur in de koelkast.
  2. Halveer de tomaten en schep de zaadjes eruit. Snijd de tomaten in stukjes. Klop in een kommetje een dressing van de rest van het citroensap en 5 el olie. Roer de stukjes tomaat, geraspte citroenschil en basilicum door de dressing en breng op smaak met zout en chilipeper.
  3. Verhit de barbecue of grillpan voor. Bestrijk de stukken vis met de resterende eetlepel olie en leg ze bij bereiding op de barbecue, bij voorkeur tussen een vissenklem.
  4. Gril de tilapiafilets in ca. 8 min. bruin en gaar. Keer de vis halverwege de grilltijd. Leg de tilapiafilets elk op een bord en lepel de dressing erover. Lekker met Provençaalse aardappelsalade (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Tip:

Visfilets worden lekker stevig als ze een uurtje voor gebruik met citroensap en zout worden ingewreven. Ze plakken dan ook minder snel aan het rooster of de pan.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.