Lauw­war­me to­ma­ten­sa­la­de met ge­gril­de ka­bel­jauw

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • kleine, lage ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de tomaatpartjes met de snijvlakken naar boven naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi ze met de tijm en (versgemalen) zwarte peper en besprenkel met 1 el azijn en 2 el olie. Laat de tomaatjes in de oven in 15-20 min. gaar worden en laat ze daarna in het stoofvocht afkoelen tot lauwwarm. Snijd de paprika in 12 lange repen, verwijder de zaadlijsten, bestrijk ze dun met olie, rooster ze in een hete grillpan in 6-8 min. bruin en gaar en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Wrijf de stukken kabeljauw in met paprikapoeder, peper, een mespunt zout en de rest van de azijn en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de vis in de hete grillpan in 4-6 min. aan weerskanten bruin en gaar, leg de stukken op 4 borden en schep de tomaatjes ernaast. Druppel het tomatenstoofvocht erover en bestrooi met de olijven en het basilicum.

Tip:

Tomaten bevatten weinig calorieën. Hun rode kleur danken ze aan de stof lycopeen, een antioxidant die het lichaam beschermt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.