Oven­scho­tel met vis en aard­ap­pel­pu­ree

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 560 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(166)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 166

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

  1. Laat de vis ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei zachtjes 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de vis in stukjes en bestrooi met peper en zout. Meng de crème fraîche met de mosterd en voeg toe. Leg het vismengsel op de bodem van de ovenschotel en verdeel het preimengsel erover. Dek af met de aardappelpuree. Bestrooi de puree met de kaas en bak de schotel ca. 25 min. in de oven.

combinatietip:

Lekker met tomatensalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 04-05

Ovenschotel met vis en aardappelpuree

terug naar recept

Oven­scho­tel met vis en aard­ap­pel­pu­ree

1
1
  • 400 g koolvisfilets

Laat de vis ontdooien.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 750 g prei
  • 2 el zonnebloemolie

Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei zachtjes 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el mosterd

Snijd de vis in stukjes en bestrooi met peper en zout. Meng de crème fraîche met de mosterd en voeg toe.

5
5
  • 900 g aardappelpuree

Leg het vismengsel op de bodem van de ovenschotel en verdeel het preimengsel erover. Dek af met de aardappelpuree.

6
6
  • 175 g geraspte jonge kaas

Bestrooi de puree met de kaas en bak de schotel ca. 25 min. in de oven.

combinatietip:

Lekker met tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.