Met zuur­kool­ge­hakt ge­vul­de aard­ap­pels

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 250 ºC. Verpak de aardappels per stuk in aluminiumfolie. Laat ze in de oven in 20-40 minuten (hangt af van de grootte) gaar worden. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak dit al omscheppend op hoog vuur rul en bruin. Roer de zuurkool erdoor en bak die 2-3 minuten mee. Breng het geheel op smaak met kerriepoeder, zout en (versgemalen) peper. Laat nog 10 minuten op laag vuur garen. Neem de aardappels uit de oven, vouw de aluminiumfolie open en snijd de aardappels tot de helft open. Schep in elke aardappel wat van het zuurkoolmengsel en een lepel zure room. Bestrooi met peterselie en serveer direct. Lekker met een frisse tomatensalade met basilicumolie (zie recept ook hier op de site).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.