Brood­scho­tel met zuur­kool

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 505 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 78

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. In braadpan ui in 2 el olie 5 min. fruiten. Paprikapoeder en zuurkool erdoor scheppen en geheel 5 min. zachtjes verwarmen. Helft van sneetjes brood schuin doormidden snijden en dicht tegen elkaar langs rand van ovenschaal zetten. Bodem bedekken met rest van sneetjes brood, dicht tegen elkaar aan. In kom eieren loskloppen met zure room en zout en peper naar smaak. Zuurkoolmengsel erdoor scheppen. Zuurkool in ovenschaal scheppen, bovenkant gladstrijken en schouderham erover verdelen. Broodrand bestrijken met rest van olie. Broodschotel in midden van oven schuiven en in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken.

Tip:

prijs per persoon 1.30 (in januari/februari 2005)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.