Pit­ti­ge zuur­kool met zalm

Zuur en pittig, een prima duo. Dat bewijst dit gerecht met sambal en kerrie.

(201)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zuur en pittig, een prima duo. Dat bewijst dit gerecht met sambal en kerrie. 4 personen
3 201

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin de ui 3 min. Voeg de knoflook, kerrie en sambal toe en bak nog 1 min. Voeg de zuurkool en het water toe en laat met deksel op pan 15 min. koken.
  2. Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in 10-12 min. gaar en giet af. Snijd de peterselie fijn. Voeg de room aan de zuurkool toe en kook 1 min. Zet het vuur uit. Schep de zalmsnippers en de helft van de peterselie erdoor.
  3. Schep de aardappelen en de zuurkool met wat vocht op de borden, strooi de rest van de peterselie erover.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.370 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 02-03

Pittige zuurkool met zalm

terug naar recept

Pit­ti­ge zuur­kool met zalm

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el zonnebloemolie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin de ui 3 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl sambal

Voeg de knoflook, kerrie en sambal toe en bak nog 1 min.

3
3
  • 500 g zuurkool
  • 75 ml kraanwater

Voeg de zuurkool en het water toe en laat met deksel op pan 15 min. koken.

4
4
  • 800 g aardappelen

Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in 10-12 min. gaar en giet af.

5
5
  • 30 g verse peterselie
  • 200 ml room culinair light

Snijd de peterselie fijn. Voeg de room aan de zuurkool toe en kook 1 min. Zet het vuur uit.

6
6
  • 200 g gerookte zalmsnippers

Schep de zalmsnippers en de helft van de peterselie erdoor.

7
7

Schep de aardappelen en de zuurkool met wat vocht op de borden, strooi de rest van de peterselie erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.