Var­kens­haas­je met cham­pig­non­room­saus

Dé Hollandse klassieker is altijd feestelijk.

(112)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Dé Hollandse klassieker is altijd feestelijk. 4 personen
3 112

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven op 220 °C voorverwarmen. Verhit de koekenpan zonder boter of olie. Rooster de amandelen in 2 min. lichtbruin. Laat de amandelen afkoelen.
  2. Bak de aardappelkroketjes in ca. 15 min. bruin in de oven. Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes in ruim water in 10 min. beetgaar.
  3. Snijd de varkenshaas in plakken van ca. 2 cm dik. Verhit in de koekenpan de margarine. Bestrooi het vlees ruim met peper. Bak de varkenshaas in ca. 6 min. van buiten bruin en van binnen iets rosé. Bestrooi met zout.
  4. Verwarm de saus volgens de gebruiksaanwijzing. Serveer de varkenshaasjes met de saus, aardappelkroketjes en spruitjes. Garneer de spruitjes en saus met amandelschaafsel.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.810 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 50-51

Varkenshaasje met champignonroomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas­je met cham­pig­non­room­saus

1
1

Verwarm oven voor op 220 °C.

2
2
  • 45 g amandelschaafsel

Verhit de koekenpan zonder boter of olie. Rooster de amandelen in 2 min. lichtbruin. Laat de amandelen afkoelen.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 450 g aardappelkroketjes

Bak de aardappelkroketjes in ca. 15 min. bruin in de oven.

4
4
  • 1 kg spruitjes

Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes in ruim water in 10 min. beetgaar.

5
5
  • 450 g varkenshaasjes

Snijd de varkenshaasje in plakken van ca. 2 cm dik.

6
6
  • 3 el vloeibare margarine

Verhit in de koekenpan de margarine. Bestrooi het vlees ruim met peper.

7
7

Bak de varkenshaas in ca. 6 min. van buiten bruin en van binnen iets rosé. Bestrooi met zout.

8
8
  • 360 g champignonroomsaus

Verwarm de saus volgens de gebruiksaanwijzing.

9
9

Serveer de varkenshaasjes met de saus, aardappelkroketjes en spruitjes. Garneer de spruitjes en saus met amandelschaafsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.