Sho­ar­ma­reep­jes met cous­cous

Je hoeft shoarma niet altijd in een pitabroodje te duwen, met couscous en spinazie is het ook heel lekker!

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Je hoeft shoarma niet altijd in een pitabroodje te duwen, met couscous en spinazie is het ook heel lekker! 4 personen
3 98

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de margarine in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 2 min. aan. Laat op laag vuur nog 4 min. bakken.
  2. Roer de couscous los en voeg de rozijnen en de amandel toe. Laat nog 2 min. wellen. Verhit de olie in een andere koekenpan en roerbak de spinazie 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd sla in reepjes. Verdeel de sla over de borden en schep het vlees erbij. Serveer met de couscous en de spinazie.

Tip:

Recepten winnaar De Tas week 23: Lucas Bominaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 55 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Shoarmareepjes met couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sho­ar­ma­reep­jes met cous­cous

1
1
  • 300 g couscous
  • 2 el vloeibare margarine
  • 850 g shoarmavlees

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de margarine in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 2 min. aan. Laat op laag vuur nog 4 min. bakken.

2
2
  • 4 el rozijnen
  • ½ bakje amandelschaafsel
  • 2 el olijfolie
  • 300 g spinazie

Roer de couscous los en voeg de rozijnen en de amandel toe. Laat nog 2 min. wellen. Verhit de olie in een andere koekenpan en roerbak de spinazie 3 min.

3
3
  • 1 krop ijsbergsla

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd sla in reepjes. Verdeel de sla over de borden en schep het vlees erbij. Serveer met de couscous en de spinazie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.